Energy Transition Project

Aardwetenschappen & de Energie Transitie!

Ervaar jouw rol als aardwetenschapper in de energie transitie. Wat komt er zoal kijken bij de ontwikkeling van een Carbon Capture & Storage project, of bij de ontwikkeling van een olieveld en een geothermie project? Wil jij je begrip van de aardwetenschappen in de energie transitie in Nederland vergroten, schrijf je dan in voor dit 5-weekse project Geoscience & the Energy Transition onder begeleiding van 3 alumni Aardwetenschappen Utrecht.

Dit project is opgezet als een team competitie. Als team krijg je een ondergrondse kaart, een putprofiel en nog wat andere data en wij begeleiden jullie dan op een reis die je leidt naar het voorstellen van een ontwikkelingsplan voor deze ondergrondse bodemschatten!  Jullie zullen kaartlezen, productie profielen maken, technische en ook niet-technische uitdagingen aangaan, en nadenken over haalbaarheid van deze projecten vanuit zowel financiële en maatschappelijke perspectieven. Ook zullen jullie de bijdrage van deze projecten plaatsen in het kader de energie transitie vraagstukken in Nederland om zo een beeld te krijgen van de taak die voor ons ligt.

Kortom: leer meer over jouw rol als aardwetenschapper in de energie transitie.

 

Dit project is verspreid over vijf dinsdagmiddagen vanaf 26 oktober t/m 30 november (niet in de tentamenweek) en er zijn 3 SAC-punten mee te verdienen. De alumni zijn Raymond Franssen, Manuel Willemse en Eilard Hoogerduijn Strating. Het project is bedoeld voor tweedejaars en hoger. Masterstudenten zijn ook welkom.

 

Raymond Franssen studeerde Structurele Geologie aan de Universiteit Utrecht. Since 1989 is werkzaam geweest als exploratie geoloog, chief-geologist, en exploratie manager in Europa, Midden-Oosten, Azie en Noord Amerika. Eilard Hoogerduijn Strating behaalde zijn MSc en PhD geologie in Utrecht,  werkte als exploratie geoloog, chief geologist en Development Manager in het Midden Oosten, Amerika en Europa en is, na het opzetten van een geothermie bedrijf, actief als adviseur Energie Transitie. Manuel Willemse is structureel geoloog en petroleum engineer, heeft exploratie, ontwikkeling, productie en management banen gehad in verschillende continenten en geologische settings, en is momenteel oa gemeentelijk energie transitie coach.

Schrijf je in!