Vacature Water Traineeship

Trainee waterbeleid

Ben jij een enthousiaste en gedreven jonge professional die wil bijdragen aan de realisering van waterdoelen in Nederland? Wil jij waterbeleid formuleren en concrete uitvoeringsmaatregelen ontwikkelen voor waterkwaliteit, -kwantiteit en klimaatadaptatie? Dan is het Nationaal Watertraineeship op zoek naar jou!

Jouw bijdrage

Als trainee waterbeleid bij de Provincie Limburg krijg je de kans om je breed te ontwikkelen op het gebied van waterbeleid en watermanagement. Je wordt betrokken bij gebiedsontwikkelingen waarbij water een sturende factor is voor de ruimtelijke inrichting. Daarnaast begeleid je trajecten voor de aanpak van droogte en andere wateropgaven.

Jouw team

Je werkt samen met verschillende partijen in het waterveld, zoals waterschappen, landbouw en terrein beherende organisaties. Hierbij is het belangrijk dat je goed kunt omgaan met belangentegenstellingen en verbindingen kunt leggen. Je hebt een brede hydrologische kennis, zowel op het gebied van grondwater als oppervlaktewater, en affiniteit met ecologie en natuur.

Jouw werkzaamheden

In de periode 2022-2027 liggen er uitdagende taken voor het ontwikkelen van uitvoeringsstrategieën om de waterkwaliteit en -kwantiteit te verbeteren. Als trainee waterbeleid speel jij een grote rol in het behalen van deze doelen. Je bent breed inzetbaar en kunt strategisch, tactisch en operationeel beleid vormgeven en uitvoeren.

Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Het programma van het Nationaal Watertraineeship

Het Nationaal Watertraineeship brengt jonge talenten vanuit alle disciplines over de volle breedte van de keten bij elkaar. Je ontvangt onder andere trainingen op het gebied van vakinhoudelijke, persoonlijke én professionele ontwikkeling. Denk aan coaching, intervisie en gastcolleges van vele experts. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten bij vier verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, en ontwikkel je een breed netwerk. Tijdens het traineeship leer je zowel de watersector als jezelf goed kennen. Daardoor beschik je na twee jaar bij één werkgever over alle benodigde vaardigheden en inzichten om aan ‘het echte werk’ te beginnen. Jouw duurzame toekomst begint hier!

Wil jij meer weten over deze functie?

Neem contact op met Bart van de Ven, Bart@nationaalwatertraineeship.nl
of bel naar +31 6 342 18 869

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl