Bedrijfsbezoek Geonius

Waarde leden,

Het is geen grap maar op 1 april zijn we welkom bij Geonius in Houten voor een bedrijfsbezoek. Geonius is een interdisciplinaire dienstverlener op het gebied van ingenieursdiensten met brede expertise binnen de GWW- en bouwsector. Door de unieke combinatie van vakkennis binnen de werkvelden wegen, geotechniek, milieu, geodesie, water, ruimtelijke ontwikkeling, landschap, archeologie en ecologie is Geonius goed in staat mee te denken met de klant en projecten zelfstandig uit te voeren.

Tijdens het bedrijfsbezoek bij Geonius krijgen we de volgende workshop:

Door het centrum van Sittard stroomt de Geleenbeek, die op dit traject de Keutelbeek heet. Bij hevige regenval bestaat de kans dat de beek overstroomt en voor wateroverlast in deze wijk in de binnenstad zorgt. Om de kans op toekomstige wateroverlast te verminderen, willen de gemeente Sittard-Geleen en Waterschap Limburg daarom samen met de omgeving de Parklaan én de beek opnieuw inrichten. De beek wordt natuurlijker en klimaatbestendiger ingericht. Hierdoor vermindert de kans op wateroverlast. Daarnaast streven we naar schoner water, het verbeteren van ecologische waarden in de stad en het terugbrengen van de beek in het straatbeeld.

Bekijk dit filmpje voor meer achtergrondinformatie over dit project: https://www.youtube.com/watch?v=LXJtljWemzk&t=2s

Om 16:15 zullen we afsluiten met een borrel!

Bij het bedrijfsbezoek kom je meer te weten over de projecten en onderzoeken waar Geonius aan werkt. We zullen om 13:00 vertrekken op de fiets vanaf de Uithof. Schrijf je snel!