Utrechtse Aardwetenschappen Vereniging

Het lied der Aardsche Helden

De Utrechtse Aardwetenschappen Vereniging is in 2012 ontstaan uit de fusie tussen de U.G.V. en Drift ’66. De cultuur en tradities zijn beiden deels overgenomen, maar inmiddels is de eigen identiteit van de U.A.V. duidelijk zichtbaar geworden.

De U.A.V. is uitgegroeid tot een grote studievereniging die meer dan 900 actieve leden telt. Als studievereniging is de U.A.V. gelieerd aan de Universiteit Utrecht. Naast het overduidelijke onderwijsgerelateerde aspect van de U.A.V. kent de vereniging nog vele andere leuke en interessante aspecten.

Het sociale aspect rondom studeren speelt een belangrijke rol bij de U.A.V. Met activiteiten als de donderdagmiddag borrel (DMB), sportieve activiteiten en feesten is er altijd wel iets te beleven. Hiernaast kent de U.A.V. ook een groot aantal commissies en een vijftal disputen.

De U.A.V. is ook gefocust op carrièregerelateerde evenementen. Het promoten van vacatures/stageplekken bij bedrijven, bedrijfspresentaties en bedrijfsbezoeken zijn vaste onderdelen van de U.A.V.-agenda. Hiernaast zijn er ook LinkedIn- en CV-cursussen om je voor te bereiden voor het bedrijfsleven.

De U.A.V. is werkzaam vanuit het Buys Ballotgebouw op de Universiteit Utrecht. Kamer 2.63 staat bekend als de “U.A.V.-kamer” en is de plek waar het bestuur en een groot deel van de leden vaak te vinden zijn. Hier kun je terecht voor een kopje koffie, een spelletje met je medestudenten, het kijken van een film of een geweldige donderdagmiddagborrel (DMB) en nog veel meer.

Ondanks alle binnenlandse evenementen van de U.A.V., heeft elke Aardwetenschapper een liefde voor buitenlandse reizen. Hier mag het dan ook niet aan ontbreken. Met reizen als de BAX (Buitenlandse Aardwetenschappelijke Excursie), de skireis, de APEx (Aardwetenschappelijke Paas Excursie), FCE (Foreign Career Excursion) en het introductieweekend mag ieder aardwetenschapper zich dan ook gelukkig prijzen bij de U.A.V.

Helden laten zich niet tergen

Verheven in ons Aarderijk

Wij staan boven alle bergen

en doorstaan de tand des tijds

Trouw zo zullen wij haar Eren

De schoon- en wijsheden begeren

Met het oude Stichts, Hoezee

Waardig lid der U.A.V.

 

Utrecht onz’ almamater

De domstad is de bakermat

Zorgen, ach die zijn voor later

Haal de vreugde uit het vat

Ei, het lied der Aardsche helden

Het toonbeeld van de welgestelden

Met het oude Stichts, Hoezee

Waardig lid der U.A.V.

(Geschreven door M.A.P. Koolschijn, J.J. Hennekam en R.G. Nieboer)
de dato 10 september 2015 heeft bovengenoemd Jamgezelschap het tweede couplet aangeboden en gepresenteerd aan de vereniging.