U.G.V.D. de Roze Rakkers

Het Utrechtse Geologen Voetbal (voornamelijk zaalvoetbal) Dispuut, opgericht 2 februari 1992 op aanraden van coryfeeën als Bep Bakhuis, Abe Lenstra en James Hutton, welke het een briljant idee vonden om geologie en voetbal te combineren. Was het immers niet Columbus die door zijn uitgebreide voetbalervaring heilig in het rond-zijn van de aarde geloofde waardoor wij heden ten dage Ball Clinton integraal via de satelliet overgestraald krijgen. En luidde het spreekwoord vroeger niet ‘de bal(len) van Columbus’, in latere eeuwen door onschuldige zieltjes omgedoopt tot ‘het ei van Columbus’. Een bal is eigenlijk net als de Aarde: Waar een voetbal aaneengesloten is door afwisselend zwarte en witte vlakken is de Aarde aaneengesloten door aardplaten, en waar een voetbal geteisterd wordt door een voet van een der Roze Rakkers wordt de Aarde geteisterd door aardbevingen en vulkaanuitbarstingen.

De naam Roze Rakkers is niet voor niets gekozen. Het is altijd weer prachtig te zien hoe tegenstanders van deze illustere voetbalhelden lachend het veld of de zaal betreden, denkend dat ze het roze varkentje wel zullen wassen, om vervolgens als ware losers het veld te verlaten. Zij weten echter dan nog niet dat de cijfers waarmee ze zojuist verloren hebben, verdubbeld worden tijdens de derde helft. Moge op iedere activiteit van de U.A.V. een delegatie van de Roze Rakkers aanwezig zijn en daar menig vierkante fles soldaat maken. Want de bal is rond, maar de fles blijft vierkant!

Dit dispuut is op 2 februari 1992 opgericht door en voor de (zaal-) voetballende U.A.V.-leden.

Het dispuut is op 12 november 2023 formeel veranderd tot een Mannendispuut op de eerste vergadering o.l.v. Bestuur Lokerse.

Het huidig bestuur is op de vergadering d.d. 12-11-2023 als volgt geconstitueerd:

Le Cock Sportief                       Praeses
Onderduiker                             Ab Actis
El Sjaanie Pu Nani                   Fiscus