Deltares bedrijfspresentatie

Waarde leden,

Op maandag 19 december zal om 17:00 de Deltares bedrijfspresentatie plaatvinden. Deltares is een groot onafhankelijk toegepast kennisinstituut op het gebied van water en ondergrond. De presentatie zal gegeven worden door een oud-Assessor Tertius: Tycho Bovenschen. Hij zal onder andere vertellen over:

  • Deltares in het algemeen: wat is Deltares? Hoe groot is Deltares en wat doet Deltares?
  • Wat hij doet binnen de afdeling Operationeel water management.
  • Projecten waar hij bij betrokken is geweest.
  • Hoe ziet een werkweek bij Deltares er uit.

Bij operationeel water beheer houdt men zich voornamelijk bezig met flood forecasting. Er wordt gebruikt gemaakt van een programma genaamd Delft-FEWS (Flood Early Warning System) voor het maken van systemen waarmee klanten (vaak overheden) het waterbeheer kunnen doen. Hierbij worden meteorologische en hydrologische data en allerlei verschillende modellen gebruikt. Het hele proces van het downloaden, processen en visualiseren van hydrologische data wordt hierbij geautomatiseerd.

Geïnteresseerd in water, hyrdrologie, modellen, data, of hoe het is om bij een een groot bedrijf als Deltares te werken? Kom dan naar deze bedrijfspresentatie en verdien een SAC-punt! Daarnaast is er ruimte voor een drankje op de kamer achteraf.

Met gedreven groet,

Het 78e Bestuur der Utrechtse Aardwetenschappen Vereniging