Vacature EBN: Trainee Geoscientist Gastransitie

Trainee rol in het hart van de Nederlandse energievoorziening

Full-time · Utrecht

EBN is een bijzonder bedrijf in de energiesector, waarvan de aandelen voor 100% in handen zijn van de Nederlandse staat. Kennis, kunde en slagkracht zetten we al meer dan 50 jaar in om een actieve en significante bijdrage te leveren aan ons toekomstig duurzaam energiesysteem. Daarmee geven we verbindende kracht aan de energietransitie en zetten we maatschappelijke ambities om in realiteit. Dat is wat we doen en dat is onze drive: Energising the Transition.

Voor het Exploratie team binnen de Business Unit Gastransitie zijn wij op zoek naar een Trainee Geoscientist die zich graag verder wil ontwikkelen en snel zelfstandig zaken kan oppakken. Onze Business Unit Gastransitie is in het licht van de energievoorziening maatschappelijk zeer relevant en onder de hoede van het ervaren team kun jij je verder in de breedte ontwikkelen tot een volwaardige Geoscientist. Het team heeft een duidelijke missie en speelt een belangrijke rol in de Nederlandse leveringszekerheid.

De functie  

Een driejarig traineeship bij EBN is een mooie start van jouw carrière. Jij levert een bijdrage aan de toekomstige Nederlandse energievoorziening en de transitie die hiervoor nodig is. Je start binnen de Business Unit Gastransitie en halverwege dit traineeship switch je naar een andere unit als Warmetransitie of CTOS (CO2 Opslag en Transport), om zo je kennis en kunde nog verder te verbreden. Bij de Business Unit Gastransitie ga jij aan de slag met het verder in kaart brengen van de Nederlandse ondergrond. Je zal om te beginnen vooral aan het regionale GEODE project werken. Onderdeel van jouw werkzaamheden zijn verder zaken als:

 • Play mapping en de bijbehorende CRS kaarten
 • Regionale seismische karteringen
 • Block specifieke seismische interpretatie en kartering
 • Reservoir karakterisatie
 • Resource berekeningen en kans op succes bepalingen
 • Support voor specialistische studies (bijvoorbeeld op het gebied van seismiciteit)
 • Zelfstandig projectmanagement van kleinere evaluaties en studies
 • Applicatie beheer en ontwikkeling

 

Als trainee word je begeleid in je ontwikkeling, zowel vakinhoudelijk, als in het ontwikkelen van vaardigheden. Je leert zelfstandig zaken op te pakken en uit te voeren en werkt tevens met collega’s samen in multidisciplinaire teams. Ook is het mogelijk om samen met andere trainees projecten uit te voeren. Als trainee maak je deel uit van ons Young Professional Programme, waarin je aan verschillende cursussen deelneemt (zowel technische opleiding als profesionele ontwikkeling). 


Jouw profiel

Jij werkt graag in een continue veranderende omgeving. Je staat stevig in je schoenen, ziet de grote lijnen, komt uit jezelf met voorstellen om projecten en processen te verbeteren en bent in staat om ingewikkelde technische zaken helder uit te leggen, ook aan niet-technische collega’s. Wat vragen wij verder van jou?

 • Een afgeronde WO-Master in Aardwetenschappen of Technische Aardwetenschappen
 • Je hebt maximaal twee jaar werkervaring
 • Je hebt bij voorkeur al enige ervaring opgedaan met relevante softwarepakketten zoals Petrel, ArcGIS en QGIS
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met de Nederlandse ondergrond
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.


Wat wij bieden

Een unieke werkplek binnen een groeiend bedrijf met een belangrijke rol in de Nederlandse energiesector. Samen met je collega’s heb jij een positieve impact op de energietransitie in Nederland. Hoe we dat doen? Dat lees je hier. Daarnaast bieden wij jou:

 • Een driejarig traineeship voor 36-40 uur per week, met startsalaris van 3477,50,- per maand (fulltime)
 • 42 vakantiedagen(op basis van een fulltime dienstverband).
 • Laptop en mobiele telefoon.
 • De mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen en (inhouse) cursussen te volgen, waaronder deelname aan het EBN leiderschapsprogramma.
 • Een fraaie werkplek in hartje Utrecht met een dakterras, heerlijke koffie & thee en sportfaciliteiten met trainer. Als je bij ons start dan zorgen we dat je een warm welkom en goede begeleiding krijgt. Je wordt gekoppeld aan een buddy die je wegwijs maakt in de organisatie en jouw team zorgt voor een inwerkprogramma.
 • Kortom: wij bieden je in alle opzichten een Great Place to Work!

Geïnteresseerd?

Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief en cv. Solliciteer uiterlijk 1 september via onze website.

De procedure

Na ontvangst van je sollicitatie bekijkt een intern selectieteam jouw informatie. We streven ernaar binnen 5 werkdagen na de uiterlijke sluitingsdatum te laten weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Na het kennismakingsgesprek volgt een tweede gesprek waarin we vooral vakinhoudelijk het gesprek vervolgen. Na het tweede gesprek volgt een online assessment, hier ontvang je later meer informatie over.

 

Informatie

Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie over deze functie of EBN, dan kun je contact opnemen met onze recruiter via: frank.bolhuis@ebn.nl