Foreign Career Excursion

De FCE-commissie (Foreign Career Excursion), voormalig bekend als de BBX-commissie (Buitenlandse Bedrijven eXcursie), organiseert elk jaar een excursie naar het buitenland om daar de verscheidene carrièremogelijkheden te bekijken. Denk hierbij aan bezoeken aan universiteiten, onderwijsinstituten en verschillende bedrijven! Deze excursie vindt altijd plaats in de tweede breekweek, waarbij een groep van gemiddeld 20 enthousiaste aardwetenschappers, vaak in busjes, naar het buitenland vertrekt. Dit is niet alleen hartstikke gezellig, maar ook super leerzaam en misschien ook wel handig voor het vervolg van je loopbaan!

Voorgaande reizen gingen o.a. naar Oman, Noorwegen, Iran, Roemenië, Zwitserland en Zweden (helaas gecanceld door COVID-19), waarbij verschillende onderzoekinstituten en bedrijven werden bezocht, maar ook het land werd ontdekt. Dit is niet alleen leerzaam en hartstikke nuttig, maar ook super gezellig, want welke aardwetenschapper houdt nou niet van een biertje op z’n tijd?

Ben jij nou die masterstudent die een iets serieuzere commissie zoekt, goed bent in organiseren, houdt van gezelligheid en het ook niet erg vindt om naar het buitenland te gaan? De FCE-commissie is de plek waar jij al je opgedane kennis bij de U.A.V. én je studie kan toepassen! Stuur de Assessor Primus een berichtje en misschien organiseer jij wel de volgende FCE!

De huidige commissieleden zijn:

Praeses: Steffi Wagenaar
Ab Actis: Zanne Korevaar
Fiscus: Fenna Ammerlaan
Tim van der Wurf
Erik Giliam
Roland van de Walle
Reinder Hemstra