Geometius

Landmeten
Geometius levert apparatuur voor de bedrijven en overheden die verantwoordelijk zijn voor het in kaart brengen van onze omgeving. Hoewel dit wordt beschreven als ‘landmeten’ horen hydrografie en bodemonderzoek hier ook bij. De overkoepelende term is Geodesie.

Geodesie bestaat uit het opmeten van de omgeving en het vastleggen en ontsluiten van de daarmee gecreëerde data. Vervolgens wordt de data geanalyseerd tot geo-informatie. Geo-informatie kan worden gebruikt in GIS of CAD systemen. De interactieve intelligente kaarten die daaruit voortkomen zijn de basis voor vele belangrijke processen en activiteiten, zoals woningbouw, landbouw en waterbeheer.

De grote opgave voor onze klanten is echter de toenemende complexiteit van deze producten. Het proces van landmeten en de bijbehorende technische oplossingen veranderen snel. Denk bijvoorbeeld aan de komst van de laserscanners. Hiermee kan iedere omgeving snel en volledig driedimensionaal in kaart worden gebracht. Deze nieuwe apparatuur moet alleen wel aansluiten bij de processen en systemen die de klant al heeft. De gebruikers moeten worden getraind om er effectief gebruik van te kunnen maken. En problemen in het veld moeten snel worden opgelost.

Onze klanten hebben daarom voor, tijdens en na de aanschaf van hun apparatuur behoefte aan gedegen advies, effectieve training, kundige begeleiding en betrouwbare support. Daarvoor zorgen is de missie van Geometius.

Partner
Wij zien onszelf daarom graag als partner van onze klanten. We lopen met de klant mee van uitdaging naar resultaat. Tijdens het aankoopproces staat de klant centraal. We zorgen ervoor dat de gekozen oplossing goed aansluit bij de wensen maar ook bij de aanwezige hard- en software. We zorgen dat alles goed samenwerkt in een eenvoudige gebruikersvriendelijke workflow. Demonstraties zijn altijd mogelijk. Duurdere en complexere oplossingen zijn niet alleen te koop maar ook te huur, zodat de klant ermee kan kennismaken. We werken nauw samen met onze leveranciers zodat we snel kunnen reageren op vragen of problemen.

Kennis organisatie
Kennis en inzicht in het vak zijn de basis van onze dienstverlening. Wij zijn geen dozenschuiver maar een kundige partner met hart voor het vak en een passie voor de bijbehorende techniek.
Dit betekent dat onze medewerkers doorlopend bezig zijn met de nieuwste oplossingen. We zorgen dat we goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen op het vakgebied en van alle ins en outs van de bijbehorende techniek. We werken samen met onderwijsinstellingen en overkoepelde organisaties en dragen daarmee ons steentje bij aan de groeiende wereld van de GIS en Geodesie.

Belang
Onlangs is door de overheid besloten dat bodem en water sturend moeten worden bij het inrichten van ons land. Alleen op deze manier kunnen we in Nederland ook in de toekomst blijven leven, wonen en werken. In een veilige omgeving, met een gezonde bodem en voldoende en schoon water.’1 Geodesie is daarbij essentieel. Pas als je water en bodem precies in kaart hebt gebracht kun je verantwoorde beslissingen nemen.

Kwaliteit
De correcte uitvoering van het landmeetproces is daarbij van cruciaal belang. Incorrecte data kan schade aanrichten bij gebruik. Voor iedere landmeter geldt dat het vertrouwen van zijn opdrachtgevers in zijn data van het hoogste belang is. Kwaliteit staat daarom voor ons centraal. We zijn ISO gecertificeerd en leveren alleen producten van hoge kwaliteit.

Communicatie
Geometius vindt het belangrijk dat onze communicatie helder en betrouwbaar is. We zijn open over onze producten: voordelen, nadelen en kosten. We zijn beschikbaar waar en wanneer nodig en komen afspraken na. Vragen zijn altijd welkom.

Werken bij
Bij Geometius werken betekent gaan voor kwaliteit, een hart hebben voor techniek, je richten op je klanten, maar ook op je eigen ontwikkeling. Je kunt nooit stoppen met leren, maar dat houdt het ook leuk en uitdagend. Het betekent deel zijn van een team van collega’s waar je op kunt rekenen. Maar je mag ook ruimte pakken als je kansen ziet. Je levert een maatschappelijke bijdrage die steeds meer zichtbaar wordt in een vakgebied dat volop in ontwikkeling is.
Iets voor jou?