Lunchlezing Euroradar

Waarde leden,

Dinsdag 6 december zal de lunchlezing van het bedrijf Euroradar plaatsvinden in BBG 165. De lezing zal bestaan uit twee delen:

Eerst zal Kari-Anne Gerritsen (om 12:50) vertellen over grondradardetectie. Zij is projectleider bij Euroradar en oud-student aardwetenschappen aan de UU. Grondradardetectie is een geofysische meettechniek waarbij er door middel van elektromagnetische straling onder de grond gekeken kan worden. Hiermee kunnen bijvoorbeeld kabels en leidingen, archeologische objecten, oude funderingen en boomwortels in kaart gebracht worden. Na veldwerk met deze grondradar en het inmeten van de data, wordt dit uitgewerkt op kantoor tot een bruikbaar product voor de opdrachtgever.

Bij het tweede deel van de lezing (om 13:15) zal Didier Meisner over explosieven opsporing, de andere tak van Euroradar. Hij is operationeel manager bij Euroradar en Senior Deskundige Opsporen Ontplofbare Oorlogsresten. In gebieden die verdacht zijn op de aanwezigheid van achtergebleven explosieven uit de Tweede Wereldoorlog voert Euroradar onderzoek uit om deze explosieven op te sporen. Zo kunnen er in deze gebieden veilig bodemroerende werkzaamheden uitgevoerd worden. Didier zal verder toelichten hoe hij te werk gaat, welke verschillende detectiemethodes er zijn en wat er gebeurd als er explosieven aangetroffen worden in het veld.

Benieuwd naar deze verhalen? Kom dan naar (een gedeelte) van de lunchlezing en verdien een SAC-punt!

Met gedreven groet,

Het 78e Bestuur der Utrechtse Aardwetenschappen Vereniging