Lustrumweekend Schotland

Waarde leden,

Vanwege een uitgestelde datum zijn er een aantal plekken voor sommige jaren vrijgekomen voor het lustrumweekend van 24 t/m 28 maart en voor andere jaren kan de reservelijst worden aangevuld! Kon je in eerste instantie niet mee maar wil je er toch graag bij zijn? Dan is dit je kans om je alsnog in te schrijven! Inschrijven kan t/m aanstaande donderdag. Hieronder een overzicht van het weekendprogramma.

Donderdag 24 maart
15:00 Vertrek met 9-persoonsbusjes vanaf Princetonplein naar IJmuiden. Hier stappen we op de veerboot naar Newcastle. Deze overtocht zal de hele nacht in beslag nemen, maar niet getreurd: aan boord is meer dan genoeg entertainment in de vorm van verschillende bars, een bioscoop, een gamehal en live-muziek. We slapen in vierpersoonshutten in het ruim.

Vrijdag 25 maart
’s Ochtends komen we aan in Newcastle. Vanaf hier rijden we richting het Noorden naar Schotland en onze uitvalsbasis Edinburgh. Maar we rijden iets om zodat we een bezoek kunnen brengen aan Siccar Point! De wereldberoemde locatie aan de Noordzee waar James Hutton in 1788 zijn principe van het uniformitarianisme baseerde op de hoeksdiscordantie tussen het Siluur en het Devoon die hier ontsloten ligt!
Na een veldlunch komen we aan in Edinburgh: de sprookjesachtige oude vestingstad die al sinds de 15e eeuw de hoofdstad is van Schotland. We overnachten in het Castle Rock hostel dat pal naast het beroemde Edinburgh Castle staat. ’s Middags hebben we een stadswandeling in Edinburgh en aansluitend gaan we uit eten.
’s Avonds is er geen programma en gaan we op tijd slapen. De volgende dag wordt namelijk een lange en fysiek zware dag.

Zaterdag 26 maart
De wekker gaat al vroeg. Vandaag rijden we over schitterende wegen de Schotse Highlands in om op een lange daghike een bergtop in Glencoe te beklimmen. Onderweg stoppen we op de nodige mooie uitzichtspunten en halverwege de ochtend beginnen we aan de wandeling. Deze zal ca. 6 uur in beslag nemen met de nodige hoogtemeters. Dat is fysiek pittig, maar levert wel schitterende uitzichten op. Weest u zich hiervan bewust wanneer u zich inschrijft.
Wanneer we ’s avonds weer terug zijn in Edinburgh gaan we opnieuw uit eten. Daarna staat er een kroegentocht op het programma langs de vele Schotse pubs die Edinburgh rijk is.

Zondag 27 maart
Op de laatste ochtend in Schotland brengen we een bezoek aan het National Museum of Scotland. Dit is een gigantisch museum in hartje Edinburgh met schitterende geologische en natuurhistorische collecties. Maar daarnaast is er nog veel meer te zien. Hier hebben we een aantal uur vrij te besteden, maar helaas moeten we dan alweer weg richting de busjes om terug te rijden naar Newcastle. Daar stappen we weer op de veerboot en varen we door de nacht heen terug naar IJmuiden.

Maandag 28 maart
Vanaf IJmuiden rijden we weer terug naar Utrecht waar we rond 11 uur aankomen op het Princetonplein.

Vanwege de geldende inreismaatregelen voor het Verenigd Koninkrijk is het weekend alleen toegankelijk voor volledig gevaccineerden. Ook behoort het verenigd Koninkrijk niet meer tot de EU waardoor een geldig paspoort noodzakelijk is om het land in te reizen (ID kaart niet voldoende). De richtprijs voor het weekend is €220,-. Deze prijs is aan verandering onderhevig afhankelijk van de coronatestverplichtingen die in November gelden in Schotland. Inschrijven is vanaf nu t/m aanstaande donderdag 4 maart mogelijk via onderstaand formulier.

Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met de lustrumcommissie via lustrum@uavonline.nl.

Met stralende groet,
De XVe lustrumcommissie der U.A.V