Studentenwelzijn

Een essentieel aspect van je studietijd is dat je je goed voelt. Het studentenwelzijn is een belangrijk onderdeel voor een succesvol verloop van je studie en gelukkig is hier steeds meer aandacht voor.

Het is belangrijk dat iedereen zich thuis voelt en weet waar diegene kan aankloppen als het iets minder gaat. Op deze pagina zijn verschillende personen te vinden waar je naartoe kan stappen als je over iets zou willen praten. Dit kan iets groots zijn, maar ook willen zij graag helpen bij kleine dingen. De Student&Zorg-kaart onderaan de website geeft een goed algemeen overzicht.

Heb je hulp nodig? Of wil je met iemand vertrouwelijk spreken?

Bij de U.A.V.

De Utrechtse Aardwetenschappen Vereniging doet haar best om iedereen zich thuis te laten voelen. Door middel van het organiseren van activiteiten draagt ze bij aan het welzijn van de studenten bij de opleiding. Zo leer je studenten van je eigen jaarlaag kennen maar ook studenten van andere jaarlagen van de studie Aardwetenschappen. Daarnaast kan de U.A.V. je helpen bij je studie door het bijlesnetwerk. Vergeet niet dat je altijd met je medestudenten kunt praten en voor het U.A.V.-bestuur geldt hetzelfde.

Bij de Utrechtse Aardwetenschappen Vereniging hebben we vertrouwenscontactpersonen. Dit zijn studenten die dit vrijwillig doen en je graag willen helpen. Je kan naar hen toe en zij zullen naar je luisteren en je verder helpen.

Op dit moment heeft de U.A.V. één vertrouwenscontactpersoon. In juni 2024 zullen hier nog twee vertrouwenscontactpersonen bij komen.

De vertrouwenscontactpersonen stellen zich hieronder kort voor.

Jadie Sauerbier

Hoi ik ben Jadie Sauerbier en ik ben zesdejaars Aardwetenschappen student. Ik houd van buiten zijn in de natuur en op avontuur gaan! Ik voel me helemaal thuis tussen alle Aardwetenschappers hier in Utrecht. Ik vind het belangrijk dat iedereen goed in zijn/haar vel zit en wil je graag helpen als je ergens mee zit. Dus zit je ergens mee en weet je niet goed met wie je hierover kan praten of wat je moet doen? Dan kan ik altijd even met je kletsen. Je kan eigenlijk altijd wel even met mij praten, dat vind ik leuk!

email: vertrouwenspersoon1uav@gmail.com

Vertrouwenspersonen bij de opleiding

De Universiteit Utrecht en de opleiding Aardwetenschappen hebben diverse mensen waarop je kunt terugvallen voor advies en begeleiding. Op deze website vind je een volledig overzicht:

Tijdens de introductieweek in het eerstejaar ontmoet je je eigen Tutor en Studentmentoren. Zij staan ook voor je klaar om je te helpen en je vragen te beantwoorden. Ook na je eerste jaar kun je bij hen terecht!

Studieadviseur van de bachelor en masters Aardwetenschappen: Hellen van der Maazen

Je kunt bij Hellen van der Maazen terecht voor vragen over bijvoorbeeld het onderwijsprogramma, studieregelingen (bindend studieadvies) en exameneisen. Zij kan je adviseren over extra mogelijkheden, zoals een tweede studie, honours programma, vrijstelling en goedkeuring voor vakken, etc. Raadpleeg de studieadviseur ook bij persoonlijke problemen, ziektes, beperkingen of handicaps, die invloed hebben op je studie. Als je ziet aankomen dat je studievertraging oploopt – om welke reden dan ook – neem dan zo snel mogelijk contact met haar op.

Studieadviseur – Aardwetenschappen – Studenten | Universiteit Utrecht (uu.nl)

Vertrouwenspersonen bij Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht heeft verschillende vertrouwenspersonen met wie je contact kunt opnemen (personele aangelegenheden, ongewenst gedrag, wetenschappelijke integriteit en klokkenluiders).

Vertrouwenspersonen – Organisatie – Universiteit Utrecht (uu.nl)

Studentpsychologen van Universiteit Utrecht

De Universiteit Utrecht beschikt ook over een studentenpsycholoog waar je gemakkelijk een afspraak mee kunt maken. Studentenpsychologen bieden (kortdurende) hulp bij studieproblemen en/of persoonlijke problemen.

Afspraak maken met een studentenpsycholoog – Studenten | Universiteit Utrecht (uu.nl)

 

Studentzorgkaart

Hieronder kunt u de studentzorgkaart van VIDIUS vinden. Klik op deze link om de PDF versie te openen waarop de links werken: studentzorgkaart.