Traineeship Vitens

Heb jij (bijna) je HBO of WO diploma op zak en ben je toe aan je volgende stap? Pak jij de kans om te ontdekken waar je écht goed in bent? En wil je een bijdrage leveren aan een essentieel product dat van levensbelang is voor meer dan 5,7 miljoen mensen in Nederland? Dan is het Vitens traineeship iets voor jou!

Een uniek traineeship!

Wat ons traineeship uniek maakt? Je hebt de vrijheid om je traineeship geheel vorm te geven naar jouw behoefte en wensen, zo ontdek je waar jouw kracht, energie en unieke bijdrage zit. Door professionele begeleiding van managers ontwikkel je een steile leercurve. Daarnaast is er ruime aandacht voor persoonlijke ontwikkeling die aansluit bij jóuw behoefte. Wil je er nog een schepje bovenop? dan kan je je traineeship verrijken met nevenactiviteiten én internationale ervaring! Middels VEI (Vitens Evides International) kan je aan projecten werken in bijvoorbeeld Kenia, Bolivia etc. De Corona pandemie heeft ons laten blijken dat dit ook prima vanachter je computer kan maar zodra er weer gevlogen mag worden mag je er ook fysiek voor in ieder geval 3 maanden naartoe. Naast dit alles lever je een unieke bijdrage aan een essentieel product voor onze maatschappij: drinkwater.

In vogelvlucht

Tijdens de eerste periode van je traineeship leer je Vitens al goed kennen: je loopt mee met monteurs, maakt kennis met de managers en neemt o.a. een kijkje bij de klantenservice. Daarnaast start je met de andere trainees aan een gezamenlijke casuïstiek in  opdracht van de directie. Na de introductieperiode begin je met je eerste opdracht. Je zoekt zelf naar een opdracht bij een afdeling  in een rol die jij wilt ontdekken. Hierbij kun je denken aan een rol als projectmanager, teammanager van een groep monteurs of werk je bijvoorbeeld bij ICT aan een dashboard. Wil je meer de diepte in, dan kun je ook een businesscase opstellen over potentiële grondwatervervuiling, of zelf een simulatiemodel maken/ontwikkelen van een waterzuiveringsinstallatie.

Ben je benieuwd hoe het onze huidige trainees vergaat? Klik dan hier.

Wie zoeken wij? 

Wij zijn op zoek naar maatschappelijk betrokken (bijna) afgestudeerde hbo’ers of wo’ers met affiniteit voor water, techniek en/of de omgeving. Je durft verantwoordelijkheid te nemen en bent communicatief sterk. Tijdens het traineeship krijg je veel vrijheid en heb je te maken met de gehele organisatie, van directie tot monteurs. We verwachten dat jij je onafhankelijk en gemakkelijk beweegt binnen deze context en een proactieve, leergierige houding hebt. Ook heb je:

 • Maximaal twee jaar fulltime werkervaring;
 • Aantoonbare nevenactiviteiten naast je studie;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wat bieden wij jou?

Samen kijken we naar jouw kracht om van daaruit jouw verdere ontwikkeling binnen Vitens vorm te geven. Dit kan zowel in de richting van (project-, proces-, team-) management als de rol van (technisch) specialist. Jij zoekt zelf de uitdagende opdrachten die je helpen bij deze keuze. Daarbij is het een mogelijkheid om tijdens het traineeship met VEI naar het buitenland te gaan. VEI is een samenwerkingsonderneming van verschillende Nederlandse waterbedrijven, die lokale waterbedrijven in ontwikkelingsgebieden ondersteunt.

Als trainee krijg je een tijdelijke aanstelling van 2 keer 1 jaar op basis van een 40-urige werkweek. Je ontvangt hierbij:

 • Een jaarsalaris van € 41.424,48  inclusief Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget (FAB), waaronder vakantiegeld;
 • 31,5 vakantiedagen. Een deel hiervan kun je, samen met het FAB, gebruiken voor het optimaliseren van je werk/privébalans en/of voor je levensfase;
 • daarnaast ontvang je nog een Employability budget van € 1.000 dat je binnen de fiscale regelgeving kunt gebruiken voor je eigen employability;
 • Vitens biedt diverse mogelijkheden om flexibel te werken, thuis of op een van onze kantoren. Je krijgt hiervoor ook de benodigde middelen, zoals een smartphone en laptop;
 • ook ontvang je een mobiliteitsbudget voor woon/werk- en zakelijk verkeer.

Solliciteren

Net zo enthousiast over het traineeship geworden als wij dat zijn? We zien je sollicitatie graag tegemoet! Solliciteer uiterlijk 01 mei 2021 via onderstaande sollicitatiebutton met daarin het volgende als bijlage:

 • Je CV
 • Je motivatie in de vorm van een PowerPoint presentatie (maximaal 10 slides) of een videoboodschap waarin je in ieder geval het volgende toelicht:
 • Wie ben jij en wat typeert jou?
 • In welke werkomgeving kom jij het beste tot je recht?
 • Waarom wil je voor Vitens werken?
 • Wat draag je bij aan de (toekomstige) uitdagingen van Vitens?
 • Wat moeten we echt van je weten, denk aan je nevenactiviteiten?

Het staat je verder vrij om je eigen invulling eraan te geven.

Naar aanleiding van de aanmeldingen, nodigen we maximaal 35 kandidaten uit voor de selectiedag op 19 mei 2021 op onze productielocatie Soestduinen. Op deze dag maak je kennis met de organisatie en ga je samen met andere kandidaten aan de slag met een casus. Op basis van deze dag besluiten we of je wordt uitgenodigd voor een vervolggesprek. De selectieprocedure ronden we af vóór juli 2021. Als je de selectieperiode succesvol hebt doorlopen dan ga je in september echt aan de slag als nieuwe trainee!

 

Heb je interesse in het traineeship, maar twijfel je nog of het iets voor jou is? Kom dan naar onze online inhouse-dag op 31 maart 2021 en leer Vitens beter kennen. Tijdens dit event krijg je een goed beeld van wat werken bij een drinkwaterbedrijf inhoudt en is er ruimte om kennis te maken met onze enthousiaste trainees. De virtuele Inhousedag neemt je mee in onze organisatie en daarin vertellen we je alles over onze traineeship.

Meld je uiterlijk 29 maart 2021 aan en houd de middag alvast vrij in je agenda.

Kan je er op deze dag niet bij zijn, niet getreurd op 15 april 2021 organiseren wij nog een meet & greet dus meld je uiterlijk 13 april 2021 aan.

Aanmelden voor één of beide dagen kan door een mail te sturen naar traineeship@vitens.nl. Na aanmelding krijg je de benodigde informatie in je mail.

Contact

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Nour Ali (Coördinator Traineeship) via 06-83213594 of via traineeship@vitens.nl.

Over Vitens

In 2030 ‘Elke Druppel Duurzaam’. Dat is de missie van Vitens. Een grote opgave die begint bij de kernprocessen van ons werk: winnen, zuiveren en leveren van betrouwbaar drinkwater. In iedere stap van ons proces streven we naar een positieve impact op mens en natuur. Werken bij Vitens betekent een baan met een belangrijk maatschappelijk karakter, dat maakt het extra interessant. En je kunt bij ons aan de slag binnen veel vakgebieden, wat je achtergrond ook is. Samen met zo’n 1.400 collega’s werk je altijd aan een product dat er echt toe doet: ons drinkwater.