Vacature Duurzaam Stedelijk Waterbeheer

Trainee Duurzaam Stedelijk Waterbeheer

Noordoost-Nederland opgelet! Gemeente Eemsdelta zoekt een daadkrachtige, communicatieve trainee om de duurzame ontwikkeling van Stedelijk Water mee vorm te geven. Werk jij oplossingsgericht, en ben je een echte samenwerker?

Ben jij afgestudeerd en klaar om aan de slag te gaan? Maak je ambities waar in de waterwereld!

Ben jij bereid om via persoonlijke, professionele en vakinhoudelijke groei jouw carrière een kickstart te geven? Heb jij een passie voor water en ben je intrinsiek gemotiveerd om bij te dragen aan de vraagstukken van deze tijd? Dan is het Nationaal Watertraineeship precies wat je zoekt.

De samenleving staat voor complexe opgaven op het gebied van o.a. klimaat, water, bodem en energie. Het oplossen van die vraagstukken vraagt het vermogen om integraal samen te werken en verder te kijken dan je eigen belang, je organisatie en de sector. Daarom brengt ons traineeship jong talent vanuit alle disciplines én diverse werkgevers over de volle breedte van de sector bij elkaar. In twee jaar tijd stomen we je klaar voor een betekenisvolle carrière als toonaangevende professional in de watersector. Je krijgt een unieke kans jouw talenten te ontwikkelen met een groep gelijkgestemde starters.

Het traineeship

Het Nationaal Watertraineeship is in 2010 gestart als initiatief van de watersector met de bedoeling jonge instroom te vergroten én hen een goede start mee te geven in de waterwereld. In dit vakinhoudelijk traineeship ga jij vanaf dag één aan de slag in de Eemsdelta, onze meest noordoostelijke gemeente! Hier werk je vier dagen per week om jouw vak te leren. Ons programma ondersteunt jou bij het verbinden met anderen en de bredere sector vanuit jouw unieke perspectief, vakgebied en organisatie.

De vrijdagen staan in het teken van jou! Je ontvangt trainingen, coaching, intervisies en gastcolleges van vele experts. Je bezoekt organisaties, gaat op excursies en op meerdaagse activiteiten. Bovendien werk je aan multidisciplinaire projecten multidisciplinaire projecten bij verschillende organisaties in de sector. Zo krijg je inzicht in en begrip voor alle verschillende perspectieven, ontwikkel je een brede blik en bouw je een uniek netwerk op.

Doorlopend zijn zo’n 120 trainees actief en werken we samen met ruim 80 organisaties in het werkveld. De deelnemende organisaties zijn heel divers. Dit zijn onder andere waterschappen, advies- en ingenieursbureaus, kennisinstellingen, ministeries, gemeenten, provincies en aannemers, door het hele land. Inmiddels zijn er ruim 400 alumni die nog altijd in goede verbinding met dit netwerk staan. Je staat er als trainee dan ook niet alleen voor; we zijn een actieve beweging, waar jij onderdeel van uit kunt gaan maken! 

Trainee Duurzaam Stedelijk Waterbeheer

Gemeente Eemsdelta heeft een interessante opgave; naast regulier beheer van de Openbare Ruimte werkt zij aan versterkingsprojecten in het kader van de gaswinningsaardbevingen, zowel boven- als ondergronds.
Je komt te werken in het team Beleid, Realisatie en Beheer Openbare Ruimte (BRBOR). Hier dragen beleidsadviseurs, assetmanagers, assetbeheerders, werkvoorbereiders, projectvoorbereiders en toezichthouders de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling, realisatie en beheer van de openbare ruimte.

Binnen vakgroep Blauw (water) ga jij je als trainee Duurzaam Stedelijk Waterbeheer bekwamen in het meedenken en werken aan goed werkende hemelwaterafvoer- én afvalwatersystemen. Je verdiept je in klimaatbestendige maatregelen voor de toekomstige waterhuishouding, ondersteunt in het bijhouden van beheerplannen en onderhoudt contact met interne én externe betrokkenen. Je bouwt zo in twee jaar heel natuurlijk een netwerk op! Ook ben je dan thuis in calamiteitenplannen voor wateroverlast en riolering en jouw rol hierin. Je zet rioolinspecties uit en leert deze te analyseren, beoordelen en vertalen naar maatregelen, waarin bijvoorbeeld ook gevolgen van de aardbevingen (zoals verzakkingen) een rol spelen. Kortom, een diverse rol met veel ruimte voor ontwikkeling in het vakgebied van stedelijk water!

De gemeente zoekt een daadkrachtige, oplossingsgerichte starter met goede communicatievaardigheden en die samenwerkingsgericht te werk gaat. Heb jij minimaal HBO werk- en denkniveau, ruimtelijk inzicht en goed oog voor je omgeving? Laat van je horen!

 

Heb je vragen? Neem dan contact op met Maarten van Wel: 06 3421 7207

Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl