Junior adviseur/onderzoeker waterveiligheid

Junior adviseur/onderzoeker waterveiligheid

Wil jij zorgen dat we in Nederland droge voeten houden en waterschappen adviseren over hoe we dat het beste kunnen aanpakken? Als junior adviseur/onderzoeker waterveiligheid ga je aan de slag met interessante en complexe waterveiligheidsvraagstukken rondom dijken en waterkeringen. Zoek je een baan waarbij je je kan ontwikkelen in dit veld? Dan zoeken wij jou! Lees snel verder en ontdek hoe jij kan bijdragen aan een veilige toekomst voor Nederland.

Wat kan je verwachten als junior adviseur/onderzoeker waterveiligheid?

We kunnen in Nederland niet zonder dijken en waterkeringen. Als junior adviseur/onderzoeker waterveiligheid adviseer je klanten over de aanleg en het beheer van deze essentiële onderdelen van onze waterinfrastructuur. Je onderzoekt hoe we deze veilig kunnen maken en houden.

Je kijkt naar ontwikkelingen die impact hebben en zet jouw kennis in om vanuit bodem en ondergrond onder meer de effecten van klimaatverandering te duiden, naar bodemdaling te kijken, hoogwatersituaties te volgen en waterveiligheid vorm en inhoud te geven. Je werkt daarnaast mee aan het uitvoeren en ook reviewen van dijkontwerpen en beoordelingen.

De nieuwe kennis wordt gevalideerd in onder meer onze experimentele faciliteiten, en in leidraden en D-serie software vastgelegd. Deze worden weer door jouzelf en de sector gebruikt. Dit delen maakt dat er veel verbinding is met onze partners en opdrachtgevers, nationaal en internationaal.

Je belangrijkste taken zijn

 • Advisering op het vlak van geotechniek in studies voor waterkeringen en dijken.
 • Uitvoering en review van beoordelingen en dijkversterkingsprojecten.
 • Ontwikkelen en valideren van kennis voor keringen, zowel rondom faalmechanismen als toepassing van nieuwe technieken, zoals voor bekleding of dijkversterking.
 • Je denkt en schrijft mee in voorstellen en adviezen en helpt graag mee in het ontwikkelen van nieuwe kennis. Ook ga je op klantbezoek om met opdrachtgevers de vraagstukken te bespreken. Opdrachtgevers zijn voornamelijk Rijkswaterstaat, waterschappen, aannemers en ingenieursbureaus.
 • Multidisciplinair samenwerken in teams met collega’s in diverse technische disciplines aan waterveiligheidsstudies.

Bij Deltares werken vele adviseurs en onderzoekers die actief zijn over de breedte van het vakgebied van waterveiligheid. Je werkt vaak samen en gaat dus leren van de besten in het veld! Je krijgt goede begeleiding om je kennis en ervaring in het vakgebied te vergroten.

Wat breng je mee als junior adviseur/onderzoeker waterveiligheid

 • Je hebt een afgeronde MSc op het gebied van civiele techniek of aardwetenschappen, of een vergelijkbare studie met focus op geotechniek. Stage of werkervaring binnen het vakgebied is een pré;
 • Je hebt kennis van grondmechanica en funderingstechniek;
 • Je hebt kennis van rekentechnieken voor dijk modellering en bent handig met Python;
 • Je hebt een proactieve en samenwerkingsgerichte instelling.

Wat wij bieden

 • Deltares biedt een jaarcontract (32-40 uur) met intentie tot vast dienstverband. Ons startsalaris is €3.513,24 bruto per maand o.b.v. 40 per week. Wanneer je reeds enkele jaren werkervaring hebt, komen we in overleg tot een passende inschaling.
 • Een vakantietoeslag van 8%, 34 vakantiedagen op basis van 40 uur, ABP pensioen, een vitaliteitsbudget, een mobiliteitsbudget en een bijdrage aan zorgkosten.
 • Uitstekende opleidingsmogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei.
 • Deltares heeft een open, inclusieve en op samenwerking gerichte cultuur.
 • Een volledig overzicht van onze arbeidsvoorwaarden vind je op onze Deltares als werkgever  – Werken bij Deltares. Lees op onze website ook meer over ons Young Professionals – Werken bij Deltares die wij aanbieden aan alle startende junioren.

Geïnteresseerd?

Heb jij de ambitie en enthousiasme om deze uitdaging aan te gaan? Solliciteer dan direct en verstuur je CV en motivatiebrief. Deadline vrijdag 15 maart 2024. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 21 maart. Vragen?  App/bel of mail met Brian de Bruin (HR Recruitment Officer; sollicitatie@deltares.nl; +31615267686).

Soliciteer!