Student-assistent Naturalis

Vacature tijdelijke student-assistent Naturalis

Wat?
Een onderzoek naar de Duitsland collectie van de TU Delft die bestaat uit ertsen, gesteenten en mineralen. Tijdens dit project gaan alle stukken door je handen als onderdeel van inventarisatie onderzoek. Daarbij doe je stamboekonderzoek, per sample zoek je het originele label online op om te bekijken of het is verzameld door een professor, is gekocht, geschonken etc.
Daarna komt locatie onderzoek. Alle verschillende Duitse vindplaatsen moeten op mindat worden bekeken. Daarbij wordt genoteerd of het gaat om een mijn, gesloten mijn, dorp etc, bij mijnen wordt vermeld welke elementen daar gewonnen worden. Ook moet worden gekeken of het collectiestuk ook overkomt met de mineralogie die bekend is op die locatie.
Hierna volgt een kort onderzoek in de online archieven van het MV (de Mijnbouwkundige Vereeniging van de TU Delft) om een kleine beschrijving te kunnen maken van hoe de Duitsland collectie in Delft tot stand is gekomen.
Als laatste moet een korte beschrijving worden gemaakt van het voorkomen van grondstoffen in Duitsland en de geschiedenis van de mijnbouw van het land.
Waar, wanneer?
Ik zoek een student die in totaal 12 uur per week beschikbaar is voor 6 maanden, te beginnen in december of januari. Voor 1 dag per week werk je met mij op Naturalis achter de schermen in de collectie. Wil je weten hoe dat eruit ziet en hoe de collectie eruit ziet? Kijk dan naar mijn video’s voor het museum (Frances’ Mineral Madness) op:
en op mijn eigen kanaal:
Voor 4 uur per week kun je, op elk tijdstip dat jou uitkomt, op afstand werken aan het stamboekonderzoek. Je bent ook welkom om bij ons kantoor te komen werken (TU Delft Science Centre), mocht je dat willen.
Het uurloon is €14,59 voor bachelorstudenten of €15,86 voor masterstudenten. Gesprekken zijn in de week van 21 en 28 november. Ik ben te bereiken op f.c.versluis@tudelft.nl of 0628280962. Ik zal antwoorden vanaf 21 november.