Vacature Techniplan

Specialist Geohydrologie

Werkzaamheden

Als specialist geohydrologie heb je affiniteit met technische, financiële en organisatorische
vraagstukken voor bodemenergie. Hiermee zet je je in voor de energietransitie en ben je in staatom deze vraagstukken voor de opdrachtgever te vertalen naar een concreet advies.

Je functie bestaat onder andere uit:

 • Het bijdragen aan productontwikkeling, kennisontwikkeling en/of kwaliteitszorg van
  geohydrologisch advies, je bent hiervoor het aanspreekpunt.
 • Het ontwikkelen van kennis en vaardigheden en het opleiden van specifieke
  teammedewerkers.
 • Het in projecten inhoudelijk leidinggeven aan onderdelen van de opdracht en afstemming van specifieke adviesproducten met opdrachtgevers.
 • Het (laten) uitvoeren van haalbaarheidsonderzoeken en energiestudies naar de toepassing van bodemenergie (warmte- en koudeopslag, WKO), specifiek het grondwatersysteem, of geothermie.
 • Het (laten) uitvoeren van geohydrologisch onderzoek.
 • Het (laten) opzetten en doorrekenen van thermische en hydrologische rekenmodellen.
 • Het (laten) bepalen van effecten van een bodemenergiesysteem op het grondwater en de
  omgeving, en het opstellen van een effectenrapportage voor een vergunning Waterwet.
 • Het begeleiden van procedures door het onderhouden van contacten met bevoegde
  gezagen, met als doel het op tijd verkrijgen van relevante (complexe) vergunningen voor
  het realiseren van open bodemenergiesystemen.
 • Het samenwerken in multidisciplinaire projectteams tijdens ontwerp- en
  vergunningstrajecten.
 • Het (onder jouw verantwoordelijkheid laten) ontwerpen van het ondergrondse deel van
  open bodemenergiesystemen. We streven naar een integraal ontwerp van onder- en
  bovengrond.
 • Het controleren van ontwerpen en gerealiseerde systemen.

Dit doe je afhankelijk van de aard en omvang van het vraagstuk, in samenwerking met directe collega’s binnen je afdeling of van de engineeringteams en in nauwe samenwerking met opdrachtgever en externe partners.

Wie zoeken wij?
Uiteraard heb je affiniteit met duurzaamheid en de bodem, en beschik je over een WO-diploma (bijvoorbeeld Geologie, Geografie, Milieu-, Geo- of Civiele techniek, Hydrologie, Aardwetenschappen of Land- en Water Management) of een aantoonbaar gelijkwaardig werk- en denkniveau. Als je al werkervaring hebt opgedaan met ontwerp, engineering en/of beheer van grondwatersystemen en beschik je over kennis van de BRL 11000 en van relevante wet- en regelgeving t.a.v. bodemenergie, dan zien we dat als een pré (geen vereiste). Belangrijk vinden we dat je een gezonde dosis zelfvertrouwen bezit, pro-actief en klantgericht bent. En dat je over de
communicatieve vaardigheden beschikt om in- en extern te adviseren in complexe technische vraagstukken op het juiste abstractieniveau. Voor de functie is het verder van belang dat je in grote mate zelfstandig en zelfkritisch kunt werken en goed kunt plannen en organiseren.

Binnen Techniplan waarderen wij mensen die “down-to-earth”, betrokken, creatief en een tikkeltje
eigenwijs zijn en over een typische “Rotterdamse daden” mentaliteit beschikken.

Waarom zou je voor Techniplan kiezen?
Bij ons kom je te werken in een open en informele sfeer waar de communicatielijnen kort zijn en letterlijk zonder deuren tussen de verschillende afdelingen. Betrokkenheid, betrouwbaarheid, klantgerichtheid en innovatie zijn onze kernwaarden. Wij werken aan misschien wel de mooiste, innovatieve en duurzame projecten van Nederland. Een duurzame energievoorziening is een vast
onderdeel van onze advieswerkzaamheden. Dat wij als relatief klein bureau hiervoor worden gevraagd, heeft alles te maken met de manier waarop wij werken en de mensen die bij ons werken.

Het vergt aandacht en deskundigheid om bodemenergie op een goede manier toe te passen. Ons bureau is de kraamkamer van deze techniek. Wij willen dat onze klanten zorgeloos gebruik kunnen maken van bodemenergie. Daarom vinden wij het belangrijk om de kennis in huis te hebben die daarvoor nodig is. Het adviesproduct geohydrologie bij Techniplan staat nog in de kinderschoenen,
je krijgt de kans om dit adviesproduct onder jouw leiding, met de hulp van junior vakgenoten, te ontwikkelen. Je komt te werken in het team Energie & Milieu, een dynamisch team met jonge en zeer ervaren medewerkers op het gebied van bodemenergie en verduurzaming van gebouwen en gebieden.

Aandacht voor onze medewerkers vinden wij vanzelfsprekend, aangezien die ons succes bepalen. Om de kwaliteit te bereiken die onze klanten van ons verwachten, besteden wij veel aandacht aan de begeleiding van onze medewerkers onder andere via coaching en ons interne opleidingsprogramma. Als er externe scholing nodig is, investeren wij daar graag in. Je krijgt hier heel veel ruimte om zelf te bepalen in welke richting je wilt groeien. In ruil daarvoor verwachten we dat je van aanpakken weet, verantwoordelijkheid niet uit de weg gaat en op positieve manier ambitie uitstraalt.

Wij bieden een goed salaris, flexibele werktijden, ruimte om parttime te werken en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid tot aandelenparticipatie, waarmee wij binding en partnership met onze medewerkers willen stimuleren. En natuurlijk zijn er ook de nodige activiteiten: de maandelijkse borrel, teambuilding met uiteenlopende activiteiten en het jaarlijkse dagje of weekendje uit met partners.

Reageren / meer informatie
Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Wij zien je cv en motivatiebrief graag tegemoet. Reageren of het stellen van eventuele vragen kan via hrm@techniplan.nl. Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met teamleider Martin van Meijeren op 010-4562311.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.