Onderzoeker Virtuele Missiegebieden

Onderzoeker Virtuele Missiegebieden

Ook tijdmaker worden bij TNO? Versterk dan de researchgroep Mission Simulation & Training van TNO als onderzoeker virtuele missiegebieden.

Over deze vacature

Militairen en politie met simulaties voorbereiden op hun missies. Werken aan de nieuwste innovaties om virtuele werelden verder te ontwikkelen. Als onderzoeker virtuele missiegebieden bij TNO krijg je de unieke kans om hier een cruciale rol in te spelen. Je draagt bij aan projecten met directe impact. Je ontwikkelt oplossingen die niet alleen de modernisering van de krijgsmacht en politie bevorderen, maar daadwerkelijk worden ingezet in simulatoren, virtual reality displays en andere geavanceerde systemen. Met jouw expertise draag je bij aan een veiligere toekomst, waar innovatie de sleutel is tot succes.

Wat ga je doen?

Als onderzoeker virtuele missiegebieden werk je bij de research groep Mission Simulation & Training aan het boeiende proces waarin zo snel en zo accuraat mogelijk virtuele werelden worden gemaakt. Professionals in het veiligheidsdomein worden met deze werelden ondergedompeld in de gebieden waar ze hun missies en operaties uitvoeren. Je gaat werken in een team dat gespecialiseerd is in het bouwen en toepassen van de virtuele missiegebieden voor klanten als Defensie en de politie. Vanuit een breed palet aan innovatieve technieken beantwoorden jij en je collega’s uiteenlopende klantvragen. Dat doe je in multidisciplinaire projectteams met experts van andere TNO-afdelingen waarin alle kennis beschikbaar is over hoe innovatieve technologie effectief gebruikt kan worden door spelers in het veiligheidsdomein.

Om wat voor projecten het bijvoorbeeld gaat? Wat dacht je van het volledig automatisch modelleren van een 3D omgeving uit kaart- en satellietinformatie? Of misschien blink jij wel uit in het analyseren van point clouds die door drones worden ingewonnen? We zijn altijd op zoek naar technieken om sneller te komen tot modellen waar de gebruikers op kunnen vertrouwen. Je resultaten komen tot leven in de systemen van onze klanten. Dat kan een simulator zijn, maar ook een virtual reality display, touch table of zelfs een smart phone waarop de militair het virtuele missiegebied letterlijk in de broekzak meeneemt. Eén ding is zeker: de modellen en simulaties die wij ontwikkelen zijn van grote waarde voor onze klanten. De oplossingen die wij in de afgelopen jaren bedacht hebben worden vaak dankbaar gebruikt bij onze klanten om sneller en beter hun werk te kunnen doen. Hiermee draag je bij aan de continue modernisering van de krijgsmacht en politie.

Wat wij van jou verwachten

Je vindt het leuk om met jouw werk van betekenis te zijn voor innovatie in het militaire- en veiligheidsdomein. Daarbij is het ook belangrijk dat je goed kunt omgaan met gevoelige informatie. Samenwerken in projectteams en met partners gaat je goed af, mede door jouw communicatieve skills in het Nederlands en Engels. Je bent alert op kansen voor verbetering, draagt die actief uit in je team en neemt verantwoordelijkheid voor jouw bijdrage aan projecten.

Wat je nog meer in huis hebt?

 • Een WO-opleiding in een bèta richting in bij voorkeur geo sciences of anders computer science of lucht- en ruimtevaart techniek, eventueel aangevuld met werkervaring.
 • Duidelijke affiniteit of bij voorkeur ervaring (mag ook tijdens de studie) met het werken met geografische data en GIS-software zoals ArcGIS en QGIS. Het automatisch verwerken van geografische data tot een werkende model zie je als een leuke uitdaging en je bent in staat om daar zelfstandig mee aan de slag te gaan.
 • Je vindt het leuk om je onderzoeksresultaten in presentaties en publicaties naar buiten te brengen.
 • Je bent bekend met moderne software ontwikkelomgevingen en je kunt je uitstekend redden in programmeren met talen zoals C++, C# en Python. Waar nodig werk je graag je vaardigheden op dit gebied bij.

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto (fulltime) maandsalaris tussen € 3.300,- en € 3.900,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180), krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Misschien wil je doorgroeien in de richting commercie of consultancy. Of wil je projectmanager worden, jezelf meer verdiepen in duurzame innovaties of carrière maken als technisch expert.

Daarnaast kun je bij TNO een ‘menu’ aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:

 • Een uiterst professionele, innovatieve werkomgeving, met topexperts als collega’s.
 • Mogelijkheid om cursussen, opleidingen en workshops te volgen en congressen te bezoeken, en coaching als je daar behoefte aan hebt.
 • 33 vakantiedagen (bij een fulltime dienstverband).
 • Een werkgever die divers talent waardeert en stimuleert, met initiatieven als het Female Leadership Programma, onze Rainbow Community en round tables over inclusiethema’s.
 • Een uitgebreide en flexibele mobiliteitsregeling, inclusief volledige vergoeding van openbaar vervoer voor woon-werk en zakelijke reizen.
 • Gezellige activiteiten met je team en andere TNO’ers. Zo leer je snel veel mensen kennen.
 • Flexibele werktijden, de mogelijkheid om parttime (32 of 36 uur) te werken en de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Toegang tot ons Talent Development Programme.
 • Netwerkmogelijkheden en leuke activiteiten georganiseerd door Jong TNO.
 • Een goede pensioenregeling.

Lees hier uit welke arbeidsvoorwaarden je verder kunt kiezen.

TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. Lees meer over TNO als werkgever.

Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. Meer weten? Lees welke stappen wij zetten op het gebied van diversiteit en inclusie.

Hoe ziet het proces eruit?

Reageren kan tot en met 6 maart 2024. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste gespreksronde is gepland op 14 en 15 maart 2024. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.

Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek. Meer informatie daarover lees je hier