Vacature Trainee Landelijk Gebied

Trainee Landelijk Gebied!

Ben jij een pas afgestudeerde HBO’er of WO’er met een passie voor het landelijk gebied? Sta je klaar om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan het werkveld rond de transitieopgaven die hier spelen? Dan is het Nationaal Traineeship Landelijk Gebied (NTLG) precies wat je zoekt!

Over het traineeship

Het NTLG is ontworpen om jou een goede start te geven in het werkveld van het landelijk gebied. Uitdagende opgaven rondom mens, milieu en economie komen in het landelijk gebied samen. De Rijksoverheid heeft het Nationaal Programma Landelijk Gebied opgesteld om deze vraagstukken in samenhang aan te pakken. Een effectieve aanpak van deze problematiek vraagt nieuw talent met een frisse en brede blik. Wij geloven dat talent de wil is om te groeien, niet alleen binnen je eigen vakgebied, maar ook daarbuiten. Daarom biedt ons tweejarig traineeprogramma ruimte voor zowel persoonlijke als inhoudelijke ontwikkeling, waar zowel jij als trainee als jouw organisatie van profiteert.

Je gaat aan de slag met diverse thema’s zoals natuurherstel, de transitie van de landbouw en de woningbouwopgave, en krijgt daarbij de kans om samen met je medetrainees verschillende organisaties te bezoeken en een waardevol netwerk op te bouwen. Daarnaast neem je met je traineegroep deel aan een serious-game die gedurende twee jaar wordt gespeeld, waarin je op een leuke en effectieve manier werkt aan uitdagende vraagstukken.

Heb jij een HBO- of universitaire diploma op zak en maximaal twee jaar werkervaring? Heb jij een leergierige, proactieve en verbindende houding? En wil jij je inzetten voor de toekomst van ons landelijk gebied? Meld je dan aan voor het Nationaal Traineeship Landelijk Gebied! Hieronder schetsen we een aantal profielen waar we naar zoeken. Wij geloven in de kracht van een groep trainees waar deze achtergronden samen komen, zodat jullie van elkaars perspectief kunnen leren. Herken je je niet in een van deze profielen, maar wil jij graag meedoen met het traineeship? Schroom niet om te solliciteren en laat ons weten wat jij te bieden hebt!

Sociaalwetenschappelijk profiel

Door jouw sociaalwetenschappelijke studie, bijvoorbeeld in de richting van sociale wetenschappen, antropologie of geschiedenis, heb jij oog voor de menselijke en maatschappelijke kant van de transitie. Je vindt het leuk om je vanuit deze achtergrond verder te verdiepen in de thematiek van het landelijk gebied. Op deze manier help jij de transitie van het landelijk gebied op een maatschappelijk verantwoorde manier vorm te geven!

Natuurwetenschappelijk profiel

Door jouw studie in bijvoorbeeld ecologie, hydrologie of klimaatwetenschappen ben je goed thuis in (een van) de thema’s die raken aan de transitie van het landelijk gebied, zoals natuurherstel, waterkwaliteit of klimaatmitigatie en -adaptatie. Vanuit jouw expertise wil je graag de verbinding leggen met de bredere inhoudelijke en maatschappelijke context van de transitie. Op deze manier zorg je ervoor dat het beleid in jouw vakgebied in samenhang met de bredere opgaven in de transitie van het landelijk gebied wordt gemaakt.

Strategisch profiel

Tijdens jouw opleiding bestuurskunde, politicologie of een aanverwante richting, heb jij je verdiept in de werking van beleid. Je hebt strategisch inzicht en gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen, en hebt affiniteit met de werking van transities. Vanuit deze achtergrond wil jij je inzetten voor de transitie van het landelijk gebied. De kennis die jouw medetrainees meebrengen weet jij te vertalen naar de politiek-bestuurlijke context. Zo dragen jullie met elkaar bij aan effectief en breed gedragen beleid voor een toekomstbestendig landelijk gebied.

Ruimtelijk profiel

Door jouw achtergrond in landschapsarchitectuur, sociale geografie, planologie of management van de leefomgeving heb jij kennis van ruimtelijke ontwikkelingsvraagstukken. Je hebt affiniteit met de thema’s die spelen in de transitie van het landelijk gebied, en vindt het leuk om te leren van medetrainees met een andere achtergrond. Jij weet de inzichten die zij inbrengen te plaatsen in de landschappelijke context. Op die manier geven jullie met elkaar vorm aan het landelijke gebied van de toekomst!

Wat bieden wij

Een unieke introductiemodule om de complexiteit en de verhalen van het Landelijk Gebied te leren begrijpen
Een tweejarig traineeprogramma gericht op persoonlijke en professionele ontwikkeling.
De mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de transitie van het landelijk gebied.
Een unieke kans om een breed netwerk op te bouwen binnen het werkveld.

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via 070 3319 949.Solliciteren

Solliciteren doe je op de wijze die bij jou past vanuit de vraag: wat kun jij betekenen voor de watersector in Nederland? En hoe wil je daar jouw deelname aan het traineeship voor inzetten? De vorm daarvoor is vrij. Wel ontvangen we graag je CV, diploma en een foto van jezelf. Indien je kiest voor een filmpje (max. 2 minuten) of een online presentatietool, ontvangen we die graag als link in je CV. Leef je uit! Als het maar aanspreekt en kort en bondig is.

Je mag jouw sollicitatie versturen naar info@nationaalwatertraineeship.nl