Vacature Witteveen+Bos: Geohydroloog

Wil jij jouw geohydrologische kennis toepassen voor beter watermanagement? Samen met jou werken we aan actuele vragen voor waterveiligheid, watermanagement, infrastructurele projecten en eco(hydro)logie.

In deze functie werk je mee aan een breed scala van projecten. Ze hebben allemaal een geohydrologische component én raakvlak met andere disciplines.

Voorbeelden zijn grondwatermodellering en analyse, ten behoeve van infrastructurele projecten en dijkversterkingen, eco-hydrologische systeemanalyse voor herstel van grondwaterafhankelijke natuurgebieden, ontwikkelen van concepten voor zoetwatervoorziening, het opstellen van gebiedsdossiers voor drinkwaterwinningen en het inrichten van grondwatermeetnetten. Je werkt voor diverse opdrachtgevers, waaronder aannemers, waterschappen, provincies, drinkwaterbedrijven en Rijkswaterstaat. Samen met een mix van jonge en ervaren collega’s werk je aan diverse interessante projecten in het binnen- en buitenland. Bovendien werk je veel samen met collega’s uit andere disciplines, zoals geotechnici, waterbouwers, ecologen en ontwerpers.

Witteveen+Bos biedt jou de mogelijkheid om door te ontwikkelen in verschillende richtingen. Hierbij kun je denken aan het worden van een expert in je (deel)vakgebied, of je richten op commerciële en management gerelateerde rollen door bijvoorbeeld de rol van projectleider op je nemen. Passie voor het vak geohydrologie is bij ons een belangrijke drijfveer. Je wisselt je werkzaamheden op dagelijkse basis af tussen geohydrologische modellering, datamanagement en digitalisering, advisering en het schrijven van rapportages. Hierbij werk je met software pakketten als MODFLOW/FloPy, iMOD, tijdreeksanalyse, GIS en Python. Daarnaast voer je tijdens je werk overleggen met collega’s, een projectteam en/of opdrachtgevers. In ons werk gebruiken we state-of-the-art kennis, die we samen met jou verder ontwikkelen binnen lopende projecten en onderzoeksprojecten. Bovendien werken we met een team samen aan het innoveren van tools.

De groep Geohydrologie bestaat op dit moment uit 13 geohydrologen en maakt onderdeel uit van de product-marktcombinatie (PMC) Watermanagement en Ruimtelijke adaptatie. Deze PMC draagt bij aan het duurzaam gebruiken en inrichten van het watersysteem in Nederland en in het buitenland. De medewerkers voeren integrale projecten uit waarbij afstemming plaatsvindt tussen onder andere ruimtelijke ontwikkelingen, waterkwaliteit, waterbeschikbaarheid, duurzaamheid en de effecten van klimaatverandering.

Wat wij vragen
afgeronde HBO- of wo-opleiding in de civiele techniek, aardwetenschappen, waterbouw, (geo)hydrologie, ecohydrologie of watermanagement;
je bent (bijna) afgestudeerd, of beschikt al over passende werkervaring;
enthousiast over het vak, leergierig, creatief en sociaal;
goede communicatieve vaardigheden (spreken en schrijven).
Wat wij bieden
samenwerken met enthousiaste collega’s in multidisciplinaire teams;
de mogelijkheid om je zowel op inhoudelijk vlak als in de breedte te ontwikkelen;
een ruim aanbod aan interne en externe opleidingen die gericht zijn op je persoonlijke en professionele ontwikkeling;
voor recent afgestudeerden bieden we bijvoorbeeld een speciaal opleidingstraject: het ‘Starterstraject’;
veel ruimte voor initiatief en eigen verantwoordelijkheid;
werken in binnen- en buitenland.
goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, en de mogelijkheid om deel te nemen aan ons aandelenparticipatiesysteem.
Wie wij zijn
Witteveen+Bos is een advies- en ingenieursbureau, dat wereldwijd oplossingen biedt voor complexe, technische en maatschappelijke vraagstukken op het gebied van water, infrastructuur, milieu en bouw. Vanuit een inspirerende werkomgeving werken onze ruim 1.400 medewerkers in multidisciplinaire projectteams aan fascinerende projecten in binnen- en buitenland. Ons werk vraagt steeds om nieuwe kennis en verantwoordelijkheden, vandaar dat persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling essentieel is en gestimuleerd wordt. Onze medewerkers hebben de ambitie het beste uit zich zelf te halen en kwalitatief de beste resultaten te leveren. Er is ruimte voor eigen initiatief en ondernemerschap. De aandelen van ons bureau zijn in handen van onze eigen medewerkers.

Ben jij wie wij zoeken?
SOLLICITEER DIRECT

Reageren?
Heb je belangstelling voor deze functie, solliciteer dan online. Voor nadere inlichtingen over deze vacature kun je contact opnemen met Jan Dirk (06 86 83 57 28), Jan.dirk.smidt@witteveenbos.com. Let op: deze vacature sluit op 4 December 2024

https://www.witteveenbos.com/career/vacancies/3256-aankomend-geohydroloog/