XVe Lustrum U.A.V.

2020-2021

Dit studiejaar viert de Utrechtse Aardwetenschappen Vereniging haar 75 verjaardag; haar XVe lustrum. Het thema van het lustrum is ‘Aurora’. De lustrumcommissie is hard bezig om het lustrumjaar onvergetelijk te maken.

Het thema voor het XVe lustrum samen met de lustrumcommissie werd onthuld in maart 2020 in Florin. Tot die tijd werkte de commissie nog in het geheim aan de voorbereidingen van het lustrumjaar.

De opening van het lustrumjaar vond plaats op 29 september 2021 in de Ping Pong Club. Ook werden hier de activiteiten voor het lustrum bekendgemaakt en was het enige echte lustrumlied te horen: De Ontdekking (te luisteren via Spotify). De eerste lustrumgadget werd verkocht tijdens deze activiteit. Deze is nog steeds te bestellen via de Webshop.

De eerste lustrumweek vond plaats in de tweede week van januari. Op maandag was er een online spelletjes avond met een borrelbox, die was rondgebracht door de lustrumcommissie. Dinsdagmiddag was het lustrumsymposium Polar Extremes: from science to policy. Met Francien Peterse als chairwoman was het symposium een groot succes met meer dan 200 inschrijvingen! De yogabakkenbingoborrel van woensdagavond was een goede activiteit om iedereen weer uit de stoel te krijgen en lekker mee te laten bewegen. Op donderdag, de verjaardag van de U.A.V., was de lustrumpubquiz. De kennis van de leden werd getest en er waren mooie prijzen te winnen.

In maart 2021 is er een fietstocht van +- 40 kilometer uitgezet die in tweetallen kon worden afgelegd. Onderweg was er een heerlijk zelfgemaakte gevulde koek af te halen in Lage Vuursche. De avond werd afgesloten met een avondklok-lauweklok-klokversierborrel, waar klok werd versierd met klok.

Door de coronamaatregelen was lustrumweek 2 uitgesteld naar September. Deze heeft zijn doorgang kunnen vinden op een bijna normale manier. We konden weer naar Otje voor de openingsborrel, hebben een K-sjot feest gehad (echter niet tot in de late uurtjes) en hebben daarnaast van buitenactiviteiten genoten zoals een live-locatie-hunt, een parkborrel met een buikglijbaan en een spooktocht.

In februari 2022 zijn dan eindelijk bijna alle maatregelen opgeheven, met in het vooruitzicht een prachtig gala in Kasteel Oud-Wassenaar, een lustrumreis naar Schotland en in april de Lustrumreünie.

We hopen u allen te zien op de lustrumactiviteiten. Wanneer u vragen heeft aan de lustrumcommissie kunt u hen mailen via lustrum@uavonline.nl